Bölüm hakkında detaylı bilgi için lütfen formu doldurun!
Tam sağlık hali sadece hastalık ve sakatlık olmaması değil; kişinin fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden bir bütün olarak “İYİ” olmasıdır. Teknoloji ilerledikçe beklenenin aksine insanlarda tam sağlık hali gerilemekte ve bu durum ciddi toplumsal sorunları da beraberinde getirmektedir. Giderek artan kanser, diyabet, obezite, özellikle çocukluk çağı obezitesi gibi önemli birçok hastalık hem bireyin hem de toplumun sağlığının giderek bozulması anlamına gelmektedir. Bunun en önemli sebeplerden biri de değişen beslenme alışkanlıklarıdır.
Her şeyin çok hızlı ilerlediği ve değiştiği günümüzde, hayata yetişmekte zorluk çeken kişiler zamanlarını sağlıklı öğününden veya egzersizinden çalabilmekte, giderek kendilerinden uzaklaşabilmektedirler. Üstelik sağlıklı gıdaya olan güven giderek azalmış, içilen sulardan bile şüphe edilir hale gelinmiştir.
20 yıl öncesine bakıldığında bilgiye ulaşım bu kadar kolay değilken dünümüzde “doğru bilgiye” ulaşma sorunu yaşanmaktadır. Bu durum da konu ile ilgili desteğe ihtiyacı olan insanların kafalarında karışıklığa neden olmaktadır.
Bu kadar çok kişi beslenmeden bahsediyor iken obezite sıklığının ise giderek artması yüzyılın ironisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Halbuki alanında uzman kişilerden doğru bilgiyi edinmek ana hedef olmalıdır. Ancak bu sayede kalıcı çözümler üretilebilir ve insana faydalı olunabilir.
Memorial Wellness’ta ihtiyaç duyulan sağlık alanlarında bütüncül bir yaklaşım ile tam sağlık haline ulaşılması hedeflenmektedir. Beslenme Danışmanlığı Bölümümüzde vücut ve beslenme durum değerlendirmesi yapılmak üzere ölçümler alınır. Elde edilen sonuçlarla besin ve beslenme eğitimleri yapılabilmekte, sağlıklı beslenme programları hazırlanarak; optimal kiloda olunması için planlar oluşturulabilmekte, ayrıca yaşam şekli değişikliğinde beslenme, egzersizde beslenme ve sporcu beslenmesi, gebelik beslenmesi ve hastalıklarda beslenme gibi özel durumlarda danışmanlık verilebilmektedir.
Tıbbi geçmiş, sahip olunan hastalıklar veya hastalık riskleri, genetik yatkınlıklar, beden bulguları, biyokimya, makrobesin ve mikrobesin öğesi yeterlilik düzeyleri, besin tüketim alışkanlıkları fiziksel aktivite düzeyi, metabolizma hızı gibi birçok madde beslenme planlamasında yol gösterici veriler olacaktır. Gerektiğinde diğer uzmanlardan destek alınmak üzere kişi refere edilebilmektedir.
Bu analizden sonra kişilerle birlikte uygun hedef belirlenmekte ve örnek başlıklar; “Daha sağlıklı nasıl beslenebilirim? Hücresel yaşlanmayı yavaşlatmak için beslenmeden nasıl faydalanabilirim? Bağışıklık sistemimi güçlendirmek için neler tüketmeliyim? Özel durumlarda ne gibi beslenme tüyolarına ihtiyacım var?” şeklinde sıralanmaktadır.
Beslenme ve diyet desteği sadece kilo kaybı için değildir. Hastalık ve sağlık halinde de kişilere yol göstermektedir. Bunun önemi, günümüzde artan yanlış diyet uygulamalarının olumsuz sonuçlarıyla giderek anlaşılmaktadır.
MEMORIAL WELLNESS BESLENME DANIŞMANLIĞI BÖLÜMÜ’NDE YAPILAN UYGULAMALAR
Besin ve beslenme analizi
Her birey temelde yetiştiği kültürden etkilenerek, yaşına, boyuna, fiziksel aktivitesine, sosyal çevresine, aile alışkanlıkları ve fiziksel şartlarına göre besin tercihinde bulunur. Bu tercihler kimi zaman doğru ve yeterli kimi zaman ise yetersizliğin yanında zarar verici bile olabilir.
Doğru kiloda olduğumuzu düşünmek veya bunu tartıda görmek her zaman doğru beslendiğimizin bir göstergesi olmayabilir. Çünkü tükettiğimiz gıdalardan gelen enerjilerin belirli oranlarda olması, yeterli ve dengeli besin öğelerini içermesi gerekmektedir; proteinler, yağlar, karbonhidratlar, fonksiyonel gıdalar, su, vitamin ve minareller gibi… Böylece arzu ettiğimiz beden sağlığına ve dolayısıyla zihinsel sağlığa ve mutluluğa ulaşabiliriz. Metabolizmamızı yanlış beslenme davranışları ile bozmadığımız için de hastalık riskimizi mümkün olduğunca azaltmış oluruz.
Merkezimizde misafirlerimizin yaşam değerlendirmesini yaparken, besin ve beslenme analizi en önemli kriterlerden biri olmaktadır. Bu sebeple bizlerden destek almaya karar veren misafirlerimizden önce detaylı bir beslenme anamnezi alınmaktadır. Bunu için çeşitli soruların yanında, besin tüketim sıklığı dediğimiz farklı bir sorgulama yöntemini de kullanmaktayız. Ayrıca zaman zaman besin tüketim kayıtları da alarak, tüm cevapları değerlendirip kişinin besin ve beslenme davranışları analizini yapıyoruz. Vardığımız sonuç diğer kriterlerle beraber değerlendirilip destek planımızın en önemli, temel aşamasını oluşturmaktadır. Bu yüzden sizlere; son dönemlerinize ait beslenme tercihlerinizi bir gözden geçirmeniz ve neler yaptığınızın farkında olmanız önerilmektedir.
Bu farkındalık sadece kısa ve ya orta vadeli hedeflerde değil, tüm yaşam boyunca size inanılmayacak ölçüde faydalar sağlayacaktır.
Besin ve beslenme analizleri sonucunda elde edilebilecek çıktılara;
- Yetersiz immün nutrient
- Yetersiz posa tüketimi
- Potasyumdan düşük gıda seçimi
- Sıvı tüketimi yetersiz
- Yetersiz anti aging öğeler
- Kalsiyumu yetersiz
- Demir eksik
- Yüksek yağ alımı
- Aşırı kafein tüketimi
- Yeme atakları mevcut
- Öğün atlıyor
- Sosyal yiyici
- Sebze meyve tüketimi sınırda gibi örnekler verebiliriz.
Elde edilen çıktılar, beslenme planımızda doğru hedefleri belirlemek ve bu yolda sonuç alarak devam etmek ve dolayısıyla motivasyonumuzu kaybetmeden mutlu olarak ve giderek artan sağlıkla daha hızlı ve kolay hedefe ulaşmamızı sağlayacak verileri sunmaktadır.
Sonuç olarak, beslenme durum değerlendirmeniz yapılmadan, kısa yoldan hazırlanmış, tek düze, hazır, kişiye özel olmayan diyetleri uygulamanız başlamadan kaybetmeniz demektir.
Üstelik sağlıklı beslenme bir uygulama değil bir yaşam biçimidir.
Unutmamalı; gıdalar bedenin yakıtlarıdır, doğru yakıt yani besin seçimleri motoru düzgün çalıştırır Bu sebeple ne yerseniz vücudunuz onu aynen yansıtır Doğru besinlerle sağlıklı beslenme için, bedeninizi tanımak ve anlamak için besin ve beslenme danışmanlığı alınmalıdır.
Vücut kompozisyon bileşiminin ölçümü
Beden ağırlığı; kemik, diş, kas, organlar, sıvılar ve yağ dokularının toplamından oluşmaktadır. Üreme, büyüme, fiziksel aktivite, yaş, iklim, hastalık durumları, beslenme alışkanlıkları gibi faktörler vücudun bu bileşenlerini etkiler.
Bedenimizin yaklaşık %60’ını oluşturan sıvılar, su alım ve kayıplarına göre, hormon ve çeşitli gıda ve ilaçlar sebebi ile değişime uğrar.
Kemik ve kaslar yaşa, hastalığa, fiziksel aktiviteye ve beslenmeye bağlı değişime uğrar.
Yağ doku; enerji alımı ve fiziksel aktivite (enerji harcaması) düzeyine bağlı olarak değişime uğrar.
Yağ Deposu & Şişmanlık
Bedenin başlıca enerji deposu yağ (adipoz) dokudur. Bu dokunun belli bir oranı esansiyel yağdır ve vücudumuzun çeşitli bölgelerinde yaşamsal fonksiyonları vardır (kemik iliği, kalp, akciğer, dalak, sinir sistemi, pelvik bölge, meme, bağırsak). Kalanı ise depo yağıdır, deri altında ve iç organların etrafında yer alır.
Beden yağlanmasının temel yağ miktarının altına düşmesi de, üzerinde olması da sağlık için olumsuzluk teşkil eder.. Fizyolojik durumlara, fiziksel aktivite ve enerji alım düzeyine göre yağ hücrelerinin sayısı ve hacmi azalabilir ve ya artabilir.
Adipoz dokunun bedene yayılma şekli genetik özelliklere göre değişkenlik gösterir. Erkek ve kadında farklıdır. Yağın daha çok bedenin alt kısmında (kalçada) toplanması “jenoid tip” (armut biçimi), olarak bilinir ve genelde kadına özgüdür. Yağın bedenin üst tarafında ( bel ve üst karında) toplanması “android tip” (elma biçimi) olarak adlandırılır ve erkeğe özgüdür. Bu tür yağ deposu hipertansiyon, kardiyovasküler hastalıklar, Tip 2 diyabet (şeker hastalığı) ile ilişkilidir. Bölgesel yağ dağılımı şişman çocuklarda da “hiperlipidemi riski” olarak tanımlanır. Bu hastalıkların aynı anda var olması ise “Metabolik Sendrom” olarak adlandırılır. Ayrıca biliniyor ki vücutta kanserojen maddeler yağ dokusunda depolandığı için, yağ doku miktarı arttıkça sahip olduğumuz kanserojen miktarı da artacaktır. Aşırı şişmanlık ayrıca solunum güçlüğüne neden olur. Şişmanlık derecesi aşırı arttığında veya aşırı azaldığında ölüm oranı da artmaktadır.
Özetle vücut bileşimimiz çok önemlidir. Gerek kilo verme de gerek egzersiz değişikliğimizde, gerek yaşam değişikliğimizde ve birçok durumda vücut bileşim kontrolümüzü sıkı takip etmeliyiz. Bizim ihtiyacımız ise, vücut komposizyonumuzu mümkün olduğunca en doğru şekilde, segmental olarak ve sıvı miktarını da gösteren bir yardımcı ile çalışmamız olacaktır. Böylece asıl önemli olan yağ doku miktar kontrolünü güvenli ve sağlıklı bir şekilde yapabiliriz.
Vücut Analiz Cihazı’nın önemi
Üzerine en çok düşmemiz gereken vücut bileşeni iç organların etrafında yer alan yağ dokusudur. Bu dokunun miktarının ve değişiminin en doğru şekilde takip edilmesi gerekir ki kronik hastalık riskimizi mümkün olduğunca azaltabilelim. Ayrıca her kişinin genetik özelliklerine göre vücut bileşimi değişikliği farklılık gösterir. Örneğin uygun sürede 2 kilo veren aynı özelliklerde ki farklı iki kişinin birinde önce kollar diğerinde önce basen incelmeye başlayabilir gibi… Yağ kaybının hangi bölgeden olduğunu detaylı olarak da görebilmek kişinin motivasyonunu artıracaktır.
1000kHz akıma kadar çıkabilen X Scan Plus II cihazı sayesinde
- Protein ağırlığı,
- Mineral ağırlığı,
- Vücut yağ ağırlığı,
- Yumuşak yağsız kütle,
- Toplam vücut suyu,
- Yağsız vücut ağırlığı,
- Ağırlık,
- Beden kitle indeksi (BMI),
- Vücut yağ yüzdesi,
- Vücut yaşı,
- Bazal metabolizma hızı,
- Toplam enerji harcaması,
- Vücut tipi,
- Bel-kalça oranı
- Kontrol hedefi (vücut yağ kütlesi, kas kütlesi, ağırlık)
- Karın bölgesi yağlanma seviyesi,
- Karın bölgesi yağlanma alanı(cm2),
- Deri altındaki / İç organlardaki yağ ağırlığı,
- Karın bölgesi yağlanma tahmini,
- Vücut hücre ağırlığı,
- Ödem indeksi,
- Vücut kompozisyonu değişimi (5 kez),
- Segmental yumuşak doku ve yağ ağırlığı,
- Frekansa göre sınıflandırılmış segmental empedans ve reaktans,
- Boy
- Segmental değerlendirmede (yağsız yumuşak doku, yağ ağırlığı ve ödem indeksi) bireye özgü açıklamalar,
- Üst, alt vücut sol, sağ vücut gelişimi ve dengesi,
- Abdominal analiz (deri altı yağ tipi/iç organlara ait yağ tipi) bireye özgü açıklaması,
- Hücre içi suyu,
- Hücre dışı suyu,
- Bölgesel kas gücü
- İskelet kas ağırlığı.
- Yumuşak doku ağırlığı,
- Bel-kalça oranına göre 3 farklı vücut tipi değerlendirmesi,
sonuçları elde edilebilmektedir.
Ölçümlerde vücut analizinde en doğru sonuçları ortaya koyan bu cihazlar ile doğru ve biilimsel veriler elde edilmekte ve kişiye özel beslenme planları oluşturulabilmektedir.
Bazal metabolizma hızı ölçümü
“Metabolizmam yavaş mı çalışıyor” sorusu tarih olmak üzere…
Bazal metabolizma ölçüm cihazı (fitmate) kişinin istirahat halindeki metabolizma hızını en kolay yoldan, kesin ve hızlı bir şekilde ölçen (nefes test süresi 5-10-15 dk.) ve kişinin istirahat halindeyken ne kadar kaloriye ihtiyacı olduğunu gösteren bir cihazdır. Bu ölçüm başlı başına metabolizma hızımızı değerlendirmemize olanak sağlar. Ayrıca bu ölçüm sağlık halimizi değerlendirmenin ve ona katkıda bulunmanın yanı sıra; sağlam ve etkili bir kilo vermede ve fitness programlarında çok önemli bir başlangıç aracı olmaktadır. Metabolizma hızının önemi sağlık ve fitness programlarında günden güne artmaktadır. Metabolizma hızı çeşitli sebeplerden dolayı düşük bile olsa, bu kişinin eksi bir durumda yola çıkmasına ve hedefinde yavaş ilerlemesine veya ilerleyen yaş ile birlikte giderek daha da yavaş bir metabolizma ile hastalık riskinin artmasına sebep olabilir.
Bazal Metabolizma Hızı ölçümleri neticesinde hayat tarzını ve egzersizlerinizi tekrar gözden geçirerek ayrıntılı bir beslenme programı oluşturabilmekteyiz. Bu ölçüm sonuçları ekibimizdeki diğer branşların desteği ile de değerlendirilip, bütüncül yaklaşımımız gereği hayatınızda gerekli değişikliği yapmamız için bize ışık tutmaktadır.
Bu ölçümün beden hızınızın değerlendirilmesi yanında en önemli sebebi ise; beslenme planınız yapıldığında, amaç ne olursa olsun, belirli bir kalorinin altında beslenmemeniz gerekmektedir. Bu kalori değerini tahminlerle ve ya formüllerle hesaplamak ne kadar doğru olabilir. İşte burada bu kez teknoloji bize yardımcı oluyor ve bizim için yaşamsal kritikte olan bu vital kalori değerini en kesin yöntemle saptamamızı sağlıyor bu değere göre de hedefimizi daha doğru biçimde belirliyoruz.
Peki BAZAL METABOLİZMA HIZI nedir ve neden bu kadar önemlidir?
Bazal Metabolizma Hızı (BMH) bir kişinin 24 saat içinde hayati organlarının faaliyetlerini devam ettirmesi için gerekli olan minimum kalori miktarıdır. Basit olarak, bir kişinin uyanıkken fakat dinlenir vaziyetteyken gün boyunca yakmış olduğu kalori miktarıdır. Dolayısı ile nefes almamız, iç organlarımızın çalışmaya devam etmesi gibi sadece yaşamsal olarak ihtiyaç duyduğumuz en düşük kalori miktarını ifade eder. Biz eğer bu kalorinin altında besin alımı gerçekleştiriyorsak o zaman gerekli yaşamsal faaliyetlerimiz sekteye uğrar, en basit örnekle metabolizma hızımız yavaşlar. Böylece devamında birçok sorunla yüz yüze gelmeye başlarız.
Bazal metabolizma hızını ölçmek neden önemlidir?
Metabolizma; cinsiyet, yaş, kilo, vücut kompozisyonu (yağ ve kas miktarı), hormonlar, mensturasyon, hastalıklar, diyet bileşimi, açlık-yarı açlık, egzersiz derecesi, fiziksel aktive, yeme alışkanlıkları, psikolojik durum, stres, kafein gibi uyarıcılar, kilo kaybı ya da kazanımı gibi pek çok faktörün etkisine açıktır. Dolayısıyla tamamen kişiye özel bir durumdur ve tüm bu etkenler sebebi ile de çok değişken olabilir.BMH’nın bilinmesi, kalori ihtiyaç kontrolü için çok önemlidir.
Metabolizma hızı günden güne hatta aynı gün içinde bile değişiklik gösterebildiğinden BMH’nın hep aynı ya da benzer şartlar altında ölçülmesi gerekmektedir.
Metabolizma Hızı ve Kilo Kaybı
Kişi kilo kaybettiğinde metabolizma hızı da düşer. İstenen kilo kaybı kaslardan değil yağlardan olmalıdır. Bu ancak ve ancak doğru bir beslenme planı ile mümkündür. Hatta bu plana ek olarak doğru bir egzersiz desteği ile birlikte olan kilo kaybında yağlardan daha fazla azalma ile birlikte kas kitlemizde ki artışla BMH değerimizde çok az düşme veya azalma olacaktır. Kilo kaybı süresinde vücut daha az kaloriye ihtiyaç duyacağı için metabolizma hızı da düşecektir. Ama Aşırı düşük kalorili diyet uygulamaları sonucunda aç kalan vücut kendi dokularını yemeye başlayabilir, yağ kaybı değil kas kaybı oluşabilir ve BMH daha da düşerek aslında vücuttaki yağlanma oranı daha da artabilecektir.
İşte bu yüzden beslenme planınız oluşturulurken en doğru minimum kalori ihtiyacınız saptanmalı (BMH değeriniz) ve bu değer minimum baz alınarak diğer kalori ihtiyaçlarınız da toplanarak hedef bir kalori değeri belirlenmelidir. Bu belirlemede de unutulmaması gereken, etken faktörler sebebi ile günlük kalori ihtiyacımızın her gün ve günün belirli dönemlerine göre farklı olabileceği, mümkün olan en akılcı yaklaşımla kalori planı uygulanmalıdır. Çok kısa süreli bu ölçüm ile kişiye özel beslenme ve fitness planları çok daha doğru şekilde oluşturulabilir. Üstelik uzun süreli planlamalarda takibi kolaylaştırmaktadır.
Metabolik holter ile fizik aktivite takibi
Sağlıklı bir yaşam için doğru beslenme kadar yeterli fiziksel aktivite de büyük öneme sahiptir. Ancak günlük hayatın koşuşturması içinde kişi kendi rutininde kaybolarak ne kadar hareketli olabildiğini ve bunun kendisine yeterliliğini sorgulayamayabilir. Ancak son yıllarda öne çıkan metabolik holter ile fiziksel aktivite ölçü sayesinde kişinin günlük tüm aktiviteleri detaylı bir şekilde görebilmekte ve sağlıklı bir yaşam planı yapılabilmektedir.
Hastalıklardan korunmak ve zinde kalmak için doğru fiziksel aktivite çok önemli
Düzenli yapılan yürüyüş, bisiklet veya grup sporları gibi orta yoğunluktaki fiziksel aktivitenin sağlık için önemli faydaları vardır. Kalp-damar hastalıkları, diyabet, kolon ve meme kanseri ile depresyon azaltmasına,kilo kontrolünde, ve bir çok rahatsızlığın tedavisine yardımcı olmaktadır. Fiziksel hareketsizlik seviyeleri dünya genelinde artmıştır. Dünyada, her üç yetişkinden birisi fiziksel açıdan yeterince aktif değildir.
Kentleşme ile bağlantılı çeşitli çevresel faktörler daha aktif hale gelmeye çalışan kişilerde istek azaltıcı olmaktadır. Bu etkenler:
- Açık alanlarda şiddete maruz kalmak orkusu
- Yüksek yoğunluklu trafik
- Düşük hava kalitesi, kirlilik
- Parklar, kaldırımlar ve spor / rekreasyon tesisleri eksikliği şeklinde sıralanmaktadır.
Fiziksel aktivitenin artırılması sadece bireysel değil, toplumsal bir sorun olarak da karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle toplum tabanlı, çok sektörlü, çok disiplinli ve kültürel açıdan bir yaklaşım gerektirmektedir.
Egzersiz teriminin "fiziksel aktivite" ile karıştırılmaması gerekir
Egzersiz fiziksel aktivitenin bir alt kategorisidir; fiziksel uygunluğun bir veya daha fazla bileşenini sağlamayı veya geliştirmeyi amaçlayan, yapılandırılmış, tekrarlayan, planlanmış bir çeşit fiziksel aktivitedir. Hem orta ve hem de şiddetli yoğunluktaki fiziksel aktivite beraberinde sağlığı getirmektedir. Fiziksel aktivitenin yoğunluğu kişiden kişiye çeşitli farklılık gösterebilir. Kalp sağlığımızı korumaya yönelik tüm aktiviteler en az 10 dakikalık sürelerle gerçekleştirilmelidir. Dünya Sağlık Örgütü’nün önerileri ise şöyledir:
- Çocuklar ve ergenlik dönemindeki gençler için; günlük 60 dakika orta-şiddetli yoğunlukta fiziksel hareketler
- Yetişkinler için (+18), Haftalık 150 dakika orta yoğunlukta fiziksel hareketler
Fiziksel aktivitenin yoğunluğunu belirlemek için MET (Metabolik eşdeğer) adı verilen bir değer kullanılır.
Metabolik Holterle fiziksel aktivite düzeyiniz rahatça tespit edilebiliyor
Fiziksel anlamda aktif olmak sağlığımızın vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Peki, fiziksel aktivitemizin yeterli olup olmadığını nasıl anlayacağız? Bunu yapabilmenin en kolay ve bilimsel bir yöntemi olarak “Metabolik holter” adı verilen bir cihaz sayesinde günlük yaşantınızdaki hareketlilik düzeyiniz ölçülebilmekte. Bu ölçüm ile vücudunuz ve egzersiz hikayesi ile ilgili bir bilgiler elde edilebilmektedir. Cihaz üzerindeki ısı sensörleri ile vücudunuzdaki ısı değişikliklerini algılar, hareket sensörleri ile aktivite anını algılar ve bunun kaydını tutar. Mümkün olduğunca, kişinin gerçek yaşamını ait fiziksel aktivite düzeyini ölçebilmek adına, ölçümlerin minimum 3 gün yapılması gerekmektedir.
Ürün sağ kolun üst bölgesine takılmaktadır. Kişi ne kadar uzun süre cihazı üzerinde taşırsa, hayat tarzı ile ilgili tespitler bu oranda doğru olmaktadır. Kişi en az 3 gün ve tercihen 7 gün boyunca cihazı üzerinde taşıyacaktır. Ölçümlerde elde edilen sonuçlar kişinin diyetini, egzersiz programını ve kişisel yaşam tarzını programlama ve kontrol imkanını tanıyabilmektedir. Ölçüm ile Toplam Enerji Tüketimi, Oturularak Geçirilen Süre, Toplam Atılan Adım Sayısı; Aktivite Halinde Enerji Tüketim Durumu, Uzanır ve Uykuda Geçirilen Süre, Fiziksel Aktivite Süresi gibi birçok veriyi raporlanmaktadır.
Bu raporlar sonucunda fiziksel aktivite düzeyinizi öğrenme şansımız olacak ve sağlığınıza en uygun beslenme ve fiziksel aktivite programını ekibimizle birlikte hazırlayabilecek, kişiye özel programlar ile daha faydalı sonuçlar elde edebileceğiz.
Kişiye özel beslenme danışmanlığı ve takibi
Bitmeyen bir enerji ile huzurlu bir ruh halinde, giderek canlılığınızın arttığı bir yaşamın ne kadar harika olacağını bir hayal edin… Koşuyoruz ama nefesimiz kesilmeden, stresli bir durum yaşıyoruz sakinliğimizi ve soğukkanlılığımızı kaybetmeden, canımızın istediğini yiyoruz beden kaygısı yaşamadan… Hayal mi? Kesinlikle hayır… Bu sizin gerçeğiniz olabilir.
Memorial Wellness’ta uzman diyetisyen kişiye özel beslenme planları oluşturulabilmektedir. Bu plan süresince; vücudunuzu dinlemeyi, ona gerçekten ihtiyaç duyduğu doğru besinleri vermeyi, dengeli ve yeterli beslenmeyi, gıdalardan gelen yaşam enerjisini kullanmayı öğreneceksiniz. Canınızın istediği ve tükettiğiniz her gıda aslında gayet sağlıklı besinler olacak. Göreceksiniz ki çok kısa bir süre içinde, örneğin sürekli tatlı yemek isteyen siz, artık tatlı krizine girmeyen, o dönemlerde atıştırmalık ve ya meyve yemek isteyen birisi olacaksınız. Zamanında gözünüze cevher gibi gözüken hazır gıdalar aklınıza bile gelmeyecek.
Üstelik bu süreçte ki en önemli tecrübeniz, asla ve asla aç kalmayacaksınız…
Çalışma prensibimiz:
İlk görüşmemizde, besin ve beslenme analiziniz, vücut komposizyon analiziniz, bazal metabolizma hızı ölçümünüz yapılacaktır. Tüm bu değerlendirmelerin yanında, fiziksel aktivite durum ve kapasiteniz ile tıbbı geçmiş-risk değerlendirmeniz de yapılacaktır. Toplu, bütüncül değerlendirmeniz sonucunda, yaşamınıza, ailenize, fiziksel koşullar ile damak zevkinize en uygun beslenme programını hazırlayacağız. Bu program aynı zamanda sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenmenin ilk adımlarını oluşturacak.
Bu adımlar alışkanlık değişikliği olacağı için, gerekli desteklere sizleri yönlendireceğiz ve böylece motivasyonumuz yüksek, zihin ve beden çatışmamız minimum olacak.
İlk görüşmemizden sonra sizinle nasıl bir yol izleyeceğimize beraber karar vererek kısa, orta ve uzun vadede hedefler ve görüşmeler planlayacağız. İlerleyen görüşmeler sırasında, olumlu olumsuz değişliklikler, ani yaşam değişiklikleri gibi durumlar her zaman mümkün olduğu için, planınız her zaman size göre güncellenecek ve böylece hedefe giden yolda emin adımlarla yürüyeceğiz.
İlerleyen zamanlarda, Bazal Metabolizma Hızı ve Metabolik Holter Ölçümleri desteğimiz de olacak ve böylece kontrol noktaları oluşturmuş olacağız. Ayrıca yapacağımız her görüşme bir eğitim, her deneme eğitimin bir parçası olacak. Başlangıçta eğitimimizi bir an önce bitirebilmek ve böylece yeni beslenme adaptasyonumuzu zorlanmadan halledebilmek için sık aralıklarla görüşmek gerektiği gibi ilerlemiş zamanlarda bilinçli ara vermeler de eğitiminizin bir parçası olacak…
Beslenme eğitimleriniz sayesinde, yaşamınızın her anında ve alanında, tatilde, iş seyahatinde, toplantı dolu bir günde, davetlerde, eğlence ortamlarında, hafta sonu kahvaltılarında neler yapabileceğinizi ve hala hem doygun hem mutlu hem de kilo kontrollü olduğunuzu gördükçe şaşıracaksınız.
Kilo kontrolünün yanında, özellikli beslenme durumlarında, sağlık hali iyileştirme ve artırma taleplerinizde, farklı beslenme akımlarına olan ilginizde de sizlerle birlikte çalışacağız.
Her süreç kişiye özgü olup, gerektiğinde başkaca uzman desteği ile koordineli çalışmalar içerecek, her hedef bireysel planlanacak ve çok zengin, çok çeşitli tecrübeler yaşayacağız…
Güncellenme Tarihi: 01 Ekim 2015